Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

Lauantaina 18.12. klo 11-12 voi tulla ostamaan lahjakortin paikan päältä.

Tilaa jouluksi lahjakortti sähköisesti reeta@helsinginjalkaterapia.fi. Kerro minkä palvelun tai arvon haluat lahjakorttiin, sekä milloin olet antamassa lahjakortin.

Nettisivumme on uudistumassa alkuvuodesta 2022.

 

Olemme auki ajanvarauksella. Nettiajanvarauksesta näet kaikki vapaat ajat 24/7.

 

Helsingin jalkaterapia on terveydenhuollon palvelu. Tehtäviimme kuuluu ennaltaehkäsitä tuki- ja liikuntaelinten vaivoja, hoitaa jalkojen ihon ja kynsien aiheuttamia terveydellisiä haittoja sekä ylläpitää terveyttä.

 

Tulethan vain terveenä hoitoon ja huolehdit hyvästä käsihygieniasta.

Lämpimästi tervetuloa! 

Avoinna ajanvarauksella sopimuksen mukaan arkisin 8-19:30 välillä, sekä myös lauantai aikoja.

Tiedustelut ja ajanvaraukset arkisin

reeta@helsinginjalkaterapia.fi tai numeroista

Reeta 045 151 7644

Taru 044 980 4583

Ajan voi varata nettiajanvarauksen kautta. 

Helsingin jalkaterapian palvelut

Asiantuntevaa apua alaraajojen ongelmiin ja ennaltaehkäisevään hoitoon. Tutkimme tilanteesi ja suunnittelemme hoidon sen mukaan. 

 

Jalkaterapia

Jalkaterapiassa edistetään jalkaterveyttä ja alaraajojen hyvinvointia. Jalkaterapeutti arvioi ihmisen toimintakykyä, tutkii alaraajojen lihasten ja nivelten toimintaa, analysoi kävelyä ja juoksua sekä selvittää mekaanisen rasituksen aiheuttaman kivun syy. Jalkaterapiassa hoidetaan kaiken ikäisiä, joilla on alaraajoissa kiputiloja, asentovirheitä, urheilu- tai rasitusvammoja sekä tuki- ja liikuntaelinvaivoja.

Tutkimuksen jälkeen jalkaterapeutti ohjaa ennaltaehkäisevissä toimenpiteissä, sekä antaa tarvittavat ohjeet omahoidolle, jalkajumpalle ja harjoitteille sekä jatkohoidolle. Varsinkin jo pidempään jatkunut jalkakipu on syytä selvittää ja hyvä syy tulla jalkaterapeutin vastaanotolle.

Meiltä saat myös leikkauksen jälkeistä ohjausta, kun leikkauksesta on jo jonkin aikaa: harjoitteet, mobilisointi, hieronta, silikoniortoosit, teippaus sekä omahoidon ohjaus. 

 

Manuaaliset terapiat

Jalkaterapiapalveluiden lisäksi hieronta, fasciakäsittely, mobilisointi, urheiluhieronta ja nivelten liikkuvuutta edistävä käsittely. Räätälöidään asiakkaan tarpeen, ongelman ja toiveiden mukaisesti.

Jalkaterapiassa käytetään myös manuaalistakäsittelyä, jolla voidaan vaikuttaa alaraajojen kiputiloihin. Plantaarifaskiitti, penikkatauti, akillesjännevaivat, polven alueen kiputilat sekä jäykän nilkan aiheuttamat ongelmat ovat tyypillisiä alaraajavaivoja, joita hoidetaan erilaisin manuaalisin tekniikoin.

 

Jalkojenhoito

Sisältää kovettumien ja känsien poistot, kynsien leikkauksen ja siistimisen, paksuuntuneiden kynsien tai sienikynsien ohentamisen. Lopuksi jalkojen rasvaushieronta, sekä tarvittavat ohjeet omahoidolle ja jalkajumpalle.

Tarvittaessa voidaan tehdä lyhyempikestoinen kynsien mekaaninenhoito tai kovettumien/känsien mekaaninenhoito. 

Ihon hoito

Tyypillisimmät ihomuutokset ovat kovettumat, känsät, kuiva iho, syylät, jalkasilsa sekä varvasvälihautumat. Ihon hoidon voit varata jos haluat saada kovettumat ja känsät pois. 

 

Kynsien hoito / Sisäänkasvaneen kynnen hoito 

Erilaisia kynsimuutoksia pystytään hoitamaan, kuten paksuuntuneet kynnet, kynsisieni, kuperat ja sisäänkasvaneet kynnet. 

Kynsien mekaanisessa hoidossa leikataan ja tasataan kynnet sekä siistitään kynsiuurteet. Tarvittaessa ohennetaan paksuuntuneet kynnet sekä hoidetaan sisäänkasvaneet kynnet esim. kuitukangaseristenauhoilla.

Kynsi voi monesta syystä kasvaa ihoon sisään ja aiheuttaa kovaa kipua sekä tulehduksen. Myös tulehtuneen kynnen hoito sekä kynnen oikaisuhoidot eri menetelmillä.

Apuvälineet

Pohjallisilla ja silikoniortooseilla voidaan korjata alaraajojen linjausta, kuormittumista ja toimintoja. Yksilöllinen silikoniortoosi tehdään tyypillisesti korjaamaan vaivaisenluu virheasentoa ja oikaisemaan vasaravarpaita. Hoitolasta löydät valmiita tukipohjallisia, jotka tarvittaessa voidaan räätälöidä yksilöllisemmäksi. Saatavilla myös puettavat jalkaterien suojat ja kevennykset.